El persimon, variant del caqui, és un fruit típic de la tardor i, tot i que el caquis no m'agraden gens, els trobo llefiscosos i excessivament dolços, el persimon, en ser de textura forta, com si es tractés d'un préssec, amb un punt de dolçor menys empalagosa que el caqui tradicional, m'agrada molt i en compro sempre que trobo.
Fa molt de temps que volia utilitzar el persimon en algun pastís o cake, però no acabava de trobar la recepta que s'adaptés bé i avui se m'ha acodit de fer aquesta tarta rústica de persimon.
Normalment aquesta tarta la faig utilitzant nectarines, tal com la fa Pascal Weeks i l'èxit sempre està assegurat. La pasta brisa acostumo a fer-la a casa, no costa gens i la puc adaptar a les particularitats de casa meva, és a dir, a la intol·lerància a la lactosa de la meva filla gran i als problemes del meu marit amb el colesterol, però aquesta vegada m'he dedicit per provar la que venen al Lidl i us he de dir que és realment bona.
La recepta original porta pols d'avellanes, a casa ens agrada més l'atmella, així que he substituït l'avellana per l'atmella.
Ingredients
1 pasta brisa
50 g de pols d'atmella
50 g de sucre moré
1/2 ou batut
1 cullerada sopera de llet
3 persimons
una mica de llet i sucre
Escalfeu el forn a 200º
Barregeu en un recipient, la pols d'atmella, el sucre moré, l'ou batut i la cullerada de llet fins que la barreja sigui homogenia.
Estireu la pasta brisa donant-li forma rodona. Aboqueu al centre la barreja d'atmella, sucre... deixant un marge d'uns 5 cm. Distribuiu la fruita en rosasa al centre. Doblegueu cap endins la vora de la masa, pinteu-la amb llet i espolseu amb sucre i fiqueu al forn, sol trigar uns 25 minuts, però ja sabeu que cada forn és diferent.
Si la feu no us decebrà, tant si poseu nectarines, persimons, prunes...
Bon profit!
Fa molt de temps que volia utilitzar el persimon en algun pastís o cake, però no acabava de trobar la recepta que s'adaptés bé i avui se m'ha acodit de fer aquesta tarta rústica de persimon.
Normalment aquesta tarta la faig utilitzant nectarines, tal com la fa Pascal Weeks i l'èxit sempre està assegurat. La pasta brisa acostumo a fer-la a casa, no costa gens i la puc adaptar a les particularitats de casa meva, és a dir, a la intol·lerància a la lactosa de la meva filla gran i als problemes del meu marit amb el colesterol, però aquesta vegada m'he dedicit per provar la que venen al Lidl i us he de dir que és realment bona.
La recepta original porta pols d'avellanes, a casa ens agrada més l'atmella, així que he substituït l'avellana per l'atmella.
Ingredients
1 pasta brisa
50 g de pols d'atmella
50 g de sucre moré
1/2 ou batut
1 cullerada sopera de llet
3 persimons
una mica de llet i sucre
Escalfeu el forn a 200º
Barregeu en un recipient, la pols d'atmella, el sucre moré, l'ou batut i la cullerada de llet fins que la barreja sigui homogenia.
Estireu la pasta brisa donant-li forma rodona. Aboqueu al centre la barreja d'atmella, sucre... deixant un marge d'uns 5 cm. Distribuiu la fruita en rosasa al centre. Doblegueu cap endins la vora de la masa, pinteu-la amb llet i espolseu amb sucre i fiqueu al forn, sol trigar uns 25 minuts, però ja sabeu que cada forn és diferent.
Si la feu no us decebrà, tant si poseu nectarines, persimons, prunes...
Bon profit!
1 comentario:
Tiene que quedar deliciosa!!!!
Por cierto, ya puse en práctica lo del panettone ;) Gracias por la idea!!!
Publicar un comentario