18 octubre 2013

Rollets suecs de canyella


Aquesta és l'enèsima versió de la clàssica recepta sueca dels Kanelbullar. És la que ens varen ensenyar en el curs "Iniciació a la pastisseria nòrdica", organitzat per l'Institut Nòrdic i realitzat a La Gourmet Factory. Gaudiu-la!




Desfeu la mantega i escalfeu la llet a temperatura ambient, a uns 37º.
Disminuïu el llevat fresc en la llet amb la mantega. 
Afegiu el sucre i el cardamom a la barreja i deixeu-ho reposar uns 3 o 4 minuts.
A continuació, incorporeu la farina i amasseu fins que la barreja sigui homogènia i deixeu-la reposar uns 30 minuts amb un drap net i sec a sobre.
Mentrestant podem anar fent el farcit. Barregeu la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la canyella. 
Preescalfeu el forn entre 200 i 250 graus.
Estireu i treballeu la massa amb les mans i, un cop que estigui ferma, la treballeu amb el rodet fins a aconseguir un rectangle de 30 x 40 cm aproximadament. Poseu la barreja de mantega i canyella i escampeu-la. Enrotlleu la massa pel costat més llarg. A continuació talleu rotlles de 3 cm d'ample aproximadament. Cal deixar-los reposar un altre cop durant uns 30 minuts sota el drap.
Un cop els rotlles hagin pujat, pinteu-los amb un ou batut i, si voleu, poseu-los sucre en perles per sobre.
Fiqueu-los al forn durant 8 minuts, més o menys depenent del forn, fins que quedin daurats. 


No hay comentarios: