07 mayo 2007

Tourte de Sainte Claire - Coca de Santa Clara



Ma soeur m'ha offert un livre de cuisine singulier pour mon anniversaire. Il s'agit d'un livre de recettes de cuisine des monàsteres de nonnes de l'Espagne. Il y a long temps que les monàsteres on la tradition de faire des doux, quelque fois pour profiter la production de leurs jardins potagers. Aujourd'hui je vous montre une recette très fácil et délicieux.

La meva germana em va regalar un llibre especial pel meu aniversari. Es tracta d'un llibre de receptes de cuina dels monestirs de monjes d'arreu de l'Estat. Des de sempre hi ha hagut tradició d'elaboració de menjas, especialment de dolços, molt sovint teníen la finalitat d'aprofitar el fruit dels propis horts. Avui us porto una recepta fàcil y deliciosa.

Mi hermana me regaló un libro especial por mi cumpleaños. Se trata de un libro de recetas de cocina de los monasterios de monjas de España. Desde siempre ha habido tradición de elaborar poductos alimentícios, especialmente dulces, a menudo tenían como finalidad dar salida a los frutos de los propios huertos. Hoy os traigo una receta fácil y deliciosa.




Ingredients

4 oeufs / ous /huevos
200 g farine / farina / harina
300 g sucre / sucre / azúcar (250 pour moi /per mi / para mi)
2 c/c levain / llevat / levadura
1 petite tasse d'huile de tournesol / tasseta d'oli de girasol / tacita aceite de girasol
1 petite tasse de lait / tasseta de llet / tacita de leche
1 coupe d'anis / copeta d'anis / copita de anís (Marie Brizard pour moi)
zeste d'un citron / pell de llimona / piel de limón



1. Separer les blancs de les jaunes. Piquer les blancs au point de neige. Ajouter le sucre doucement. Ajouter les jaunes.
2. Tamiser la farine et le levain. Incorporer la mélange doucement avec une spatule o la main. Ajouter l'huile, la lait et finalement l'anis et la zeste de citron râpe
3. Mettre dans un moule et introduire au four a 180º pendat 20-30 minutes.

Le résultat c'est une tourte très moelleux et très parfumé pour l'anis, a toute la maison on peux sentir l'odeur d'anis et de tourte...

1. Separeu els rovells de les clares. Bateu amb les baretes les clares fins que estiguin fermes, afegiu el sucre a poc a poc. Afegiu els rovells.
2. Tamiseu la farina i el llevat. Incorporeu-ho a la barreja anterior amb l'ajuda d'una espàtula i de moviments suaus. Afegiu l'oli, la llet i finalment l'anís i la pell de llimona ratllada.
3. Fiqueu en un motlle i al forn a 180º fins que sigui fet (20-30 minuts.

Resulta un pa de pessic molt suau i delicadament perfumat per l'anis, tota la casa fa olor d'anis i de coca. El podeu utilitzar com a base per a farcir o decorar.

1. Separar las claras de las yemas. Batir con las barillas las claras hatas que estén fuertes, añadir el azúcar y batir. Añadir las yemas.
2. Tamizar la harina y la levadura. Añadirlo a la mezcla anterior con mucho cuidado, con la ayuda de una espátulo o con la mano. Añadir el aceite, la leche y finalmente el anís y la piel de limón rallada.
3. Meter en un molde y al horno a 180º hasta que esté hecho (20-30 minutos).

El resultado es un bizcocho muy suave y delicadamente perfumado por el anís, toda la casa huele a anís y a coca. Lo podéis utilizar como base para rellenar o decorar.

18 comentarios:

Rosa's Yummy Yums dijo...

Une belle tourte! Les nonnes devaient pas s'embêter ;-P...

Anónimo dijo...

Doncs aquest llibre deu estar super bé, perque les monjes fan uns dolços boníssims!
Que em podries donar les referencies del llibre (títol i editora) si us plau?
Hi han fotos al llibre? (m'encanta quan hi han fotos!)

Anónimo dijo...

tres belle tourte et apparement tres bonne : jaime les gateaux parfumés à l'anis

Anónimo dijo...

elle doit être bien bonne!! biises micky

laurapatch dijo...

Wow!!! ha d'estar boníssim!!! Em sembla que la faré ja!!!!

Anónimo dijo...

Parfumée à l'anis ca doit etre trop bon !

Anónimo dijo...

je perçois jusque chez moi le doux parfum de l'anis et l'odeur de la tourte encore chaude.
Ce doit être délicieux en effet

Elvira dijo...

Que maravilha! Lembra muito os bolos portugueses conventuais. :-)

Besos.

Fils i robes dijo...

Una pregunta Blanca, es pot adaptar aquesta recepte a la termomix?

Carmiña dijo...

Hola Blanca, gracias.

Pues sí,que horror lo de Albert, cortar y unir tantas piezas enanas, eso es tesón, y yo q' me disperso tanto...

Sabes cuántas piezas lleva tu log cabin? también lo puedes anotar, dirás ya está la de los números.
Chao

Unknown dijo...

Hola Clara, tu bizcocho está para comérselo, tendré que publicar alguna receta a base de miel. Espero no defraudarte y muchas gracias por tu comentario.

Anónimo dijo...

joyeux anniversaire!! ton gateau est très beau! biises micky

Anónimo dijo...

Ils mangeent bien les religieux, alors il faut noter la recette!

Anónimo dijo...

Ja veig que sóc la única que ha fet aquesta coca. He de donar-te les gràcies i l'enhorabona perquè surt bonísim. Aquesta manera de barrejar els ingredients dona molt bon resultat. És el pa de pessic més esponjós que he fet mai.

Anónimo dijo...

Je ne connaissais pas du tout! J'en veux bien une part!

barbichounette dijo...

Ton blog est très sympa !!!
Je vois que tu as craqué pour le thermomix !!!
Je n'arrive pas à mettre un commentaire sur la note !!!!
Bizzzzzz
Barbichounette

Georgina dijo...

Blanca, no he podido escribir en el post de la Thermomix porque dice que Blogger lo ha inhabilitado. Compré esa máquinilla el año pasado ya que toooodas mis alumnas hablaban maravillas de ella. Y sí es una maravilla!!! Lo único que no me ha salido bien ha sido el bizcocho de naranja. Si lo has hecho cuéntame que tal te ha ido con él.;-)

Anónimo dijo...

So that those who will accidentally visit your site will not waste there time with this stupid topics.