11 octubre 2010

Pa d'espelta amb la thermomix


Aquest és el pa que hem fet aquest cap de setmana, un pa d'espelta fet amb la thermomix. La recepta la vaig trobar aquí fa molt de temps, però no trobava el moment de provar-la. Ara que ja ho he fet, és del tot recomenable. Només he fet dues petites modificacions que us comento amb la recepta.

Massa mare

100 g d'aigua
100 g de farina de força
10 g de llevat fresc
1 culleradeta de sucre

Massa de pa

260 g d'aigua
1 culleradeta de sal
250 g de farina d'espelta
200 g de farina de força

1. Posem tots els ingredients de la massa mare al vas de la thermomix, programem 1 minut, velocitat 3, en acabat deixem reposar fins que la massa cobreix les ganivetes.
2. Afegim la resta d'ingredients i amanssem 3-4 minuts. Aqui la primera modificació que he introduït, he amassat 2 minuts, he deixat reposar 5 minuts i he seguint amassant 2 minuts. M'agrada deixar reposar les masses, així deixo temps per a què el gluten es desenvolupi i no estreso la massa.
3.Ho treiem del vas i ho deixem reposar fins que doble el volum. Aquí va la segona modificació, quan ja ha pujat prou, encara que no hagi doblat, giro la massa sense treure-la del vas i la torno a deixar reposar.
4. Un cop hagi doblat, desgasifiquem la massa, donem forma i deixem reposar fins que torna a doblar. Llavors ho coem al forn preescalfat, a 230º durant uns 35-40 minuts, depen del forn.
5. Deixem refredar damunt d'una reixeta.

El resultat és un po molt digestiu, aromàtic i de crosta discreta però gustosa.

Us deixo una foto dels meus bannetones per a fer pa, amb aquests "artiluguis" hi dóno la forma la pa. Els vaig comprar fa uns dos anys, amb una iniciativa que va liderar l'incansable Iban i que va resultar un èxit de convocatòria, com tot el que fa.


No hay comentarios: