22 enero 2013

Tarta de peres caramelitzades, de Delicious Stories


Tarta amb peres abans d'enfornar

Menys dolça del que pugui semblar, aquesta tarta de peres és de les que m'agraden, una masa, una mica de pols d'ametlla i fruita. En tenim afició, fem la de prunes i la de persimon, més senzilles encara ja que no caramelitzem la fruita, però hi posem una frangipane lleugera entre la fruita i massa, com en el cas de la tarta Bourdaloue.
La d'avui és una recepta de l'Elena i utilitza peres, però admet molt bé la  poma. A casa vàrem fer una versió amb pomes, per a qui no li agraden les peres, les petites tarteletes rodones, la foto de sota, amb pomes royal gala.
Respecte de la recepta de l'Elena, que són de les que sempre surten perfectes, vaig fer algunes petites variacions, vaig substituir la mantega per 100 g de margarina i a més del pes de la farina hi vaig afegir 30 g de pols d'atmella a la masa. La textura de la margarina tendeix a fer masses excessivament humides i de difícil manipulació, per contrarestar, hi poso la pols d'ametlla.

Versió poma, amb royal gala

La propera la farem doblant els ingredients i en un motlle més gran, la tarta no va arribar al segon cafè.