12 noviembre 2007

"Kanelbullar" (Thermomix) - Petits panets suecs a la canyella (Thermomix) - Pequeños panecillos suecos a la canela (Thermomix)

Il y a queques jours j'ai découvert le blog de Fidji. Toutes les recettes sont appétissantes mais j'ai choisis les "Kanelbullar". J'ai essayé et toute la famille s'est regalé. Pour la version française allé chez Fidji. Pour ma part, je vous donerai la version Thermomix.

Fa alguns dies vaig descobrir el blog de Fidji. Totes les receptes són apetitoses i és difícil decidir-se per una, però aquell dia em va venir de gust de tastar els "Kanelbullar", uns panets suecs de canyella. Es tracta d'una mena de brioix amb mantega i canyella. Realment són finíssim i el gust de canyella és accentuat per la mantega. És una temptació impossible de resistir. Al blog de Fidji hi trobareu la versió tradicional o màquina de pa, jo us ofereixo la versió Thermomix.

Hace unos días descobrí el blog de Fidji. Todas las recetas son apetitosas y es difícil decidirse por una, pero aquel día me apeteció probar los "Kanelbullar", unos panecillos suecos de canela. Se trata de una especie de brioche con mantequilla y canela. Realmente son finísimos y el gusto de canela se acentua con la canela. Es una tentación impossible de resistir. En el blog de Fidji encontraréis la versión tradicional o máquina de pan, yo os ofrezco la versión Thermomix.




Per la pasta / Para la pasta

500 g de farina de força / harina de fuerza
250 g de llet / leche
75 g de mantega / mantequilla
75 g de sucre /azúcar
5 o 10 g de llevat / levadura seca deshidratada (Saf, Francine, Briochine)
1 ou / huevo

Pel farcit /relleno

50 g de mantega fosa / mantequilla fundida
50 g de sucre /azúcar
1 cullera sopera de canyella /cucharada sopera de canela

Poseu la llet i la mantega al vas de la thermomix i programeu 2 minuts/37º/velocitat 1. Afegiu el llevat i l'ou i barregeu 3 segons a la mateixa velocitat. Afegiu la farina i el sucre. Programeu 2,5 minuts a velocitat "espiga". Deixeu que puji dins el vas fins a doblar el volum. Traieu la pasta del vas , dividiu-la en dos i estireu-la donant-li forma rectangular. Distribuïu el farciment i enrotlleu. Feu talls i disposeu en una safata per anar al forn folrada amb paper vegetal o sulfuritzat. Deixeu que torni a doblar el volum, pinteu amb ou batut i enforneu a 180º-190º durant uns 15-20 minuts.

Poned la leche y la mantequilla en el vaso de la thermomix y programar 2 minutos/37º/velocidad 1. Añadir la levadura y el huevo y mezclar 3 segundos a la misma velocidad. Añadid la harina y el azúcar. Programa 2,5 minutos velocidad espiga. Dejad que suba en el mismo vaso hasta que doble el volumen. Sacad la pasta del vaso, dividirla en dos y estirarla dándole forma rectangular. Distribuid el relleno y enrollar. Cortar a trozos y disponer en una bandeja de horno forrada con papel vegetal o sulfurizado. Dejad que doble el volúmen, pintad con huevo batido y meter en el horno a 180º-190º durante 15 o 20 minutos.

La casa fa una oloreta que no es pot resisitir....
La casa hace un olorcito que no se puede resistir...


9 comentarios:

Anónimo dijo...

Les recttes de FIDJI sont excellentes ! Merci de cette adaptation au Thermomix. Je suis moi aussi fan de ce robot.

barbichounette dijo...

Super pour l'adaptation au TM31 !!!!
Bizzzzzzzzzz
☺ Barbichounette

Anónimo dijo...

hummm j'aime ça

Unknown dijo...

Carai noia, cada vegada li donu mes voltes de comprarme la thermomix per que no vegis quina pinta te aixó i tot el resto de la pagina! enhorabona!
Rakel.

Anónimo dijo...

Bien belle fournée
merci pour ta confiance
biz

la tieta Rosa dijo...

mmmm li he pasat l'adreça del teu blog a la meva germana i ja ha fet aquesta recepta dues vegades, diu que son boníssims!!!
Jo encara no ho he tastat, pero el proper dia que vagi a Manlleu ja li he dit que m'en fagi per mebjar i per endur-men ;-)

Carmiña dijo...

Hola Blanca!!
esto tiene muy buena pinta.
Tú contraataca, igual te puedo echar un pulso, pero no es el tema de mi blog.
Pero como coso poco (cosas del reloj), pues rellenaré el mes con libros como ya te dije, y de una vez hago inventario, a las revistas (de Quilting) mejor las dejo tranquilas.
¿qué puedes contar de tu mano?
Cuídate.

Marie Gauthier dijo...

Quelles superbes brioches! Merci pour ton commentaire et visite chez-moi ce matin. Tu as le thermomix tu vas aimer faire cette pâte brisée qui se marie fort bien avec les bleuets. A bientôt, Marie

Anónimo dijo...

Katon, Goukakyu no jutsu.